Sisustusliike Dreams

Sisustusliike Dreams

tiistai 15. lokakuuta 2013

DIY -liitutaulu vanhaan ikkunaan

Moikkis!
Niin ne vaan alkaa päivät lyhenemään, pimeys alkaa päivä päivältä aikaisemmin. Tulimme äsken kotiin pojan jalkapallon kauden päättäjäisistä, niin ihan on jo pilkkopimeätä näin 7 aikaan. No, sehän tarkoittaa vain, että kynttilät palamaan sitäkin aiemmin :)

Tänään oli taas oikein mukava työpäivä ja porukkaa riitti. Kyllä se vaan aina osaa mieltä lämmittää, kun uusi asiakas astuu ovesta sisään ja vain seisahtuu ovelle ihailemaan ihmeissään kaikkea kauneutta ympärillään <3
Silloin tulee aina olo, että oikealla alalla ollaan! Päivä piristyi entisestään, kun selvisi, että saan aivan pian avukseni harjoittelijan, joka tulee olemaan Sisustusliike Dreamsissä aina vuoden loppuun saakka. Moni asia helpottuu, kun meitä on siellä 2, ja pääsen ehkä enemmän tekemään tuunauksiakin pajalle :) :)

Pitikin siis laittaa kuvia viime viikon tuunauksestani, joka on jo liian kauan joutunut odottamaan valmistumistaan.  Nimittäin liitutaulu, vanhoihin ikkunanpokiin tehtynä. Muutaman olen tehnyt myymälään myyntiin jo, mutta kotiin en ole ehtinyt aiemmin. Nyt kaivoin esiin todella kauniin vanhan pienen ikkunan, maalasin liitutaulumaalilla lasin ja lisäsin reunoihin vielä kapeaa juuttinarua, sopivasti peitti kaikki pienet maalisohlaukset alleen :)

Tässä ohjeet kuvineen :

Maalaa ensin yhdensuuntaisesti reilu kerros liitutaulumaalia, anna kuivua
ja maalaa ristikkäin vielä kaksi kerrosta. 

Muista peittää reunat tarkasti maalarinteipillä. 

Kun maalit on kunnolla kuivunut, poista maalarinteippi ja liimaa
kuumaliimalla juuttinaru reunoihin, vähän kerrallaan, koska liima kuivuu todella nopeaan. 


Naulaa taulukoukut ikkunan taakse, muista jos ikkuna on painava,
kannattaa käyttää vahvempia koukkuja.Pitkään pyörittelin kotona taulua, etsien sille sopivaa paikkaa. Olisin halunnut laittaa sen pikku-eteiseen, mutta eipäs sitä saanutkaan naulata suunnittelemalleni seinälle, siinä kun oli sähkökaappi yläpuolella ja voisi vahingossa pamauttaa johonkin johtoon.

Hyvä paikka löytyikin keittiön ja WC:n välisestä pienestä seinästä, siihen voi sitten kirjoitella vaikka päivän menun tai viestejä pojalle koulun jälkeen :) Ehdin napsia muutaman kuvan, ennen kuin se saikin pikkumiehen allekirjoitukset ja aakkoset pintaansa :)

Elämänohjeeni <3 

Liidun laitoin juuttinarulla roikkumaan taulun reunaan,
näin se on aina saatavilla :)

Lisukkeena Lyhtytalon sydänanauhaa, Dreamsistä tietty!


Mitäs pidätte? Minusta siitä tuli täydellinen!! Uudet ideat jo kolkuttelee ajatuksissa, saas nähdä milloin ehtii seuraavan tuunauksen toteuttaa. Onneksi minulla on kuvia muutamista aiemmin tehdyistä versioista, joita voin jakaa teille ennen sitä :)
Nyt laittamaan poikaa unille ja lisää kuumaa mustaherukkamehua mukiin, kauniita unia teille kaikille!!

4 kommenttia:

 1. Moikka :) Tulipa tuosta liitutaulusta kiva!!! Tuommoinen vois olla tyttöjen huoneessakin magee meillä :)Mie en oo kerenny kun hämähäkkiä ripustamaan, huomenna juhlitaan karmeasti ;) Glögi lasit täytyy tulla hakemaan kotiinsa ensi viikolla <3 Nähdään ja kuullaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katja, niin minustakin!! Ei muuta kuin teille kans, Roni ainakin innostui heti kovin kirjottelemaan siihen ;)
  Vielä on glögilaseja jäljellä, tervetuloa ja hauskoja halloween juhlia teille!!

  VastaaPoista
 3. Moikka! Tuli blogisi vastaan kun etsin liitutaulumaalin käyttöä ikkunapinnalle. Onko maali pysynyt ikkunassa ajan kuluessa? Olisi nimittäin juurikin tekemäsi taulu itsellä tarkoitus tehdä kun vanhoja ikkunaruutuja olisi varasto puolillaan☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) Näinkin vanhaan tekstiin löysit tiesi! Kyllä, maali on pysynyt hienosti ja taulu on yhä käytössä. Tosiaan kannattaa maalata n. 3 kerrosta, että tulee tarpeeksi paksu. Tsemppiä kokeiluun! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, jokainen viesti teiltä minulle on tärkeä <3