Sisustusliike Dreams

Sisustusliike Dreams

tiistai 26. toukokuuta 2015

Yrittäjyys. Se on valinta.

Moikka!

Tänään olen miettinyt kovasti valintaani ryhtyä yrittäjäksi. Sitä, mikä minut sai tähän tilanteeseen, missä nyt olen. Mietinkö silloin kaikkia näkökulmia, kaikkia vaihtoehtoja. Tajusinko ollenkaan, mihin itseni upotin? En. Innoissani uudesta ja haltioituneena unelmani toteuttamisesta, päätin hypätä päätä pahkaa yrittäjyyteen. Kadunko sitä päätöstä? En.

Monesti löydän kuitenkin itseni tuskailemasta laskujen kanssa, murehtimasta selvitäänkö tämän taloustilanteen yli ja siitä eteenpäin. Yrittäjän elämästä on viime aikoina saanut lukea todella räväköitä kannanottoja, joka on herättänyt paljon keskustelua, mihin tämä meidän rakas Suomi on oikein menossa. Se on hyvä. Puhetta pitää olla.

Minä en ymmärrä hölkäsen pöläystä politiikasta, mutta sen ymmärrän minäkin, että nimenomaan valtio, tekee tämän meidän yrittäjien elinkeinosta miltei mahdotonta. Puhutaan paljon eläkeiästä ja eläkkeistä yms, ja mietin tänään, että maksan joka kuukausi omasta taskusta 250€ yrittäjäeläkettä, jotta saisin edes sen minimieläkkeen sitten aikanaan. Ja tämä summa on siis minimi siihen, että yrittäjällä on minkäänlaista työttämyysturvaa. Kuukausittaisista laskuista se pienin, mutta ihan esimerkkinä. Yep, yhäkään en kadu. Mutta mietin kyllä, että kuinka sitä sitten ihmetellään, miksi on niin paljon työttömiä ja miksi yritykset kaatuu??

Tällä hetkellä moni pienyrittäjä taistelee jokaisen päivän jokainen minuutti, vain pysyäkseen pystyssä. Olemme kuin ankkoja tyynen järven pinnalla, näytämme ehkä rauhallisilta, mutta pinnan alla käy hurja polskiminen, jotta pysymme pinnalla.
Tämä kirjoitus ei ole valitus. Tämä on toteamus ja toivon sen herättävän jokaisessa pienen ajatuksen. Mitä jos seuraavan kerran ravintolaa valitessani, valitsisinkin sen pienen yksityisen. Tai ostaisin sen tarpeellisen ruokaostoksen pienestä lähikaupasta. Kannattaisin pientä paikallista lahjatavaraliikettä (enkä tarkoita vain itseäni, vaan meitä on monta esim. Kouvolassa), sen sijaan, että hakisin kaiken mahdollisen isoista marketeista. Yleensä suosimalla pientä, saa myös reilusti parempaa palvelua sekä vastinetta rahalleen.

Kouvolan keskustassa on tapahtumassa selkeä muutos parempaan. Tyhjiä liiketiloja täytetään koko ajan ja uusia yrityksiä aloittaa innokkaana haasteen edessä. Jokaisella meillä on äänestyslipuke siihen, pysyvätkö nämä yritykset Kouvolan katukuvassa vai haihtuvatko ne hiljaa pois. Käytä ääntäsi ja suosi paikallista <3

Tiedän monen ajattelevan, että itsepähän aloitit yrittäjänä. Totta. Tiesin jo aloittaessani, etten valinnut sitä helpointa tietä. Mutta rakastan työtäni ja rakastan palvella asiakkaita, joka päivä haluan nousta ylös sängystä ja lähteä töihin. Siksi olen valinnut tämän tien. Olen kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka saan työskennellä omassa yrityksessäni. Ja toivon koko sydämestäni, että saan tehdä sitä vielä monia, monia vuosia eteenpäin. Ehkä jopa viettää joskus kesäloman poikani kanssa <3 Te, jotka saatte lomaa viettää, nauttikaa siitä, älkääkä pitäkö sitä itsestäänselvyytenä.

Kiitos. Aurinkoenergialla uuteen viikkoon ja ihanan kesän alkuun :)4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, jokainen viesti teiltä minulle on tärkeä <3