Sisustusliike Dreams

Sisustusliike Dreams

torstai 2. huhtikuuta 2015

Vietetäänkö teillä pääsiäistä?

Heissan!

Eilen illalla aloin miettiä, että todellakin, pääsiäinen on nyt, eikä minulla ollut kotona tätä juhlaa huomioitu ollenkaan. Muistin, että laatikon pohjalla minulla on muutama kananen, jotka kotiutin viime pääsiäisenä Dreamsistä, joten nyt viimeistään oli aika kaivaa ne esiin ;)
Pääsiäinen ei meidän perheessä ole koskaan näkynyt mitenkään suuresti, enemmän se on ollut sellainen ylimääräinen pitkä viikonloppu. Vaikka siis lauantaina tietysti yrittäjänä olen töissä, mutta muuten, ylimääräisiä vapaita jokatapauksessa.
Dreamsistä löytyy myös näitä kivoja Puttipajan huopakanoja, huopamunia sekä munakynttilöitä. Pieni pääsiäisnurkka siis sielläkin, mutta kyllä sitä nykyään laitetaan tässä vaiheessa enemmänkin yleisesti keväistä ilmettä kotiin. Tai näin minä koen asian, laitetaanko teillä pääsiäisenä kovasti koristeita?
Ehkä asiaan on vaikuttanut osaltaan myös se, että poikani ei ole koskaan suostunut esim. virpomaan, joten niiden oksien koristelu on jäänyt kokonaan pois. Koristeletteko muut itsenne vai lastenne tähden? Haluaako tytöt kaikenlaisia ihania pääsiäisjuttuja kotiin?

Toisaalta, kun mietin omaa lapsuuttani, niin silloin vielä koristeltiin meillä kotonakin paljon, askarreltiin koko viikko virpomisoksia ja kierrettiin koko Palmusunnuntai ympäri Mielakkaa siskon ja ystävien kanssa. Oikeasti, niitä oksia tehtiin kymmeniä ja asuihin todella paneuduttiin ja niitä suunniteltiin :) Viime vuosina, ei meillä ole edes oven takana käynyt virpojia, kuin muutama, jotka eivät välttämättä ole edes pukeutuneet. Tänä vuonna meni sunnuntai messuilla, joten en tiedä, ehkä ovella olisikin ollut lapsia jonossa??

Onko perinteet kadonneet viime vuosikymmeninä vai olenko vain itse hukannut ne??

2 kommenttia:

 1. Olen kyllästynyt kuulemaan, että virpojat eivät "viitsi edes pukeutua" :(
  Alunperin noidat ja virpominen ovat olleet erillisiä perinteitä. Nykyisin ne on yhdistetty, mutta miksi moititaan niitä, jotka haluavat noudattaa vanhoja tapoja?
  Minä annan virpomispalkat niin noidille kuin ihmislapsillekin - ja toivotan molemmille hyvää pääsiäistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani, jos pahoitit mielesi kirjoituksestani. En kuitenkaan sanonut, etteivät "viitsineet" pukeutua, vaan mainitsin, etteivät olleet pukeutuneet. Kuinka vain, ei ollut tarkoitus loukata ketään.

   En tiedä, mistäpäin olet kotoisin, koska kirjoitat anonyymina, mutta täällä virpojat ovat pukeutuneet, ainakin viimeiset 30v., joten siitä johtui kommenttini. Tunsin myös kyseiset lapset ja tiedän, ettei siinä vanhoilla tavoilla ollut mitään tekemistä.

   Mutta, jokainen tekee asiat tavallaan, eikä tuolla yhdellä lauseella ollut ketään tarkoitus loukata. Pahoitteluni.

   Poista

Kiitos kommentistasi, jokainen viesti teiltä minulle on tärkeä <3