Sisustusliike Dreams

Sisustusliike Dreams

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Rakkaudella, Amsterdam

Hellou!

Terveisiä ihanasta keväisestä Amsterdamista! Kerta toisensa jälkeen tämä kaupunki on vienyt sydämeni, koko ajan enemmän ja enemmän. Damissa on paljon erilaisia puolia, ja aina löytyy uutta. Tämä kerta ei ollut poikkeus. En malta odottaa, että pääsen uudelleen!

Kevät oli Amsterdamissa hieman myöhässä, joten vihreyttä ei vielä näkynyt muuta kuin nurmikoissa, sekä narsissit tietenkin olivat täydessä kukinnassaan ja loistivat keltaisena monilla kadunvarsilla. Meille sattui kuitenkin kivasti ensimmäinen todella lämmin kevätpäivä juuri sille päivälle, kun olimme keskustassa kierroksella. Tämä myös teki sen, että koko Amsterdam oli lähtenyt liikkeelle, joten turistit vielä mukaan joukkoon ja jokapaikka oli aivan täynnä ihmisiä! Paljon enemmän porukkaa, kuin koskaan olen ennen nähnyt Damin kaduilla. Hieman jopa tungokseen asti.


Riviera Maison majoittaa meidät aina ihanaan pieneen Hotel Chariotiin, joka
on idyllinen ja kaunis, sekä persoonallinen. 

Hotellin nurkalla kulki myös pieni joki. 

Kuva tällaisenaan näyttää hieman karulta, mutta miettikää, kuinka kaunis paikka
kun vihreys palaa kevään tullessa! Erään talon etupihalla, pieni oma paikka veden äärellä <3 

Narsissien lisäksi näimme näitä upeita vaaleanpunaisia puita muutamissa paikoissa,
ihana loiste harmauden keskellä! 


Eräs asia kuitenkin teki minuun sen kaikista suurimman vaikutuksen, nimittäin ihmisten vilpitön ystävällisyys ja auttavaisuus. Tässä täytyy taas sanoa, että kyllä suomalaisilla on paljon opittavaa. Riviera Maisonin vieraanvaraisuus on toki aivan omaa luokkaansa, mutta myös paljon ihania esimerkkejä tuli vastaan ihan normaalien kadunkulkijoiden seurassa. Hissiin mennessä kaikki tervehtivät, niin työmiehet kuin bisnesnaiset, ystävällisesti ja hymyillen. Etsimme laitakaupungilla juna-asemaa vetäen laukkuja perässämme ja kuumissamme. Lopulta päätimme poiketa paikalle osuneen pienen hotellin respaan, pyytämään heitä soittamaan meille taksin.Amsterdamissa näin enemmän pyöriä, kuin koskaan elämäni aikana! Siellä
sai enemmän pelätä jäävänsä pyörän alle, kuin autojen.. Ja mitä lukkoviritelmiä.. 

Kyllä suurkaupungissakin voi laittaa kukkia ovelle, kunhan
kiinnittää ruukut kunnon vaijerilla! 


Respa pyysi koko seurueen sisälle, ottamaan juotavaa sillä aikaa kun hän soittaisi meille taksin. Pääsimme levähtämään ja käymään vessassa, sekä saimme Amsterdamin kartan ja juotavaa, todellakin, kaikki ilmaiseksi. Suomessa kun menet pyytämään pelkästään soittamaan taksin, saat siitäkin puhelusta maksaa pahimmillaan 5€ !!

Keskustaan viimein päästyämme etsimme terassin, jossa voisimme istahtaa ja miettiä mihin suuntaan lähtisimme. Terassit olivat aivan täynnä ja tilaa ei ollut helppo löytää. Vieressämme istui vanha paikallinen herrasmies, joka karttamme nähtyään, heti kysyi voisiko olla meille avuksi. Päätyi lopulta piirtämään meille lisäkarttaa ja muutenkin neuvomaan. Ihania, aurinkoisia ihmisiä kaikkialla :) Vai olikohan se kevätauringon ansiota? En tiedä, mutta pisti kyllä silmään monessa kohtaa.

Hollanti on kuin pieni Venetsia. Pieniä jokia oli jokapaikassa, monella pihalla sekä auto, että vene. Aalsmeerissä, jossa meidän hotelli oli (kuten myös Riviera Maison) ainakin. Moneen paikkaan on niin lyhyt matka, että oikeastaan ei edes tiedä, missä vaiheessa on vaihtanut kaupunkia, varsinkin kun meitä kuljetettiin melkein koko ajan takseilla (lukuunottamatta edellä mainittua kertaa). Myös Amsterdamissa kulkee jokia pitkin kaupunkia ja siellä on lukuisia kauniita siltoja, sekä jokilaivoja. Sellaiselle tahdon kyllä jonakin päivänä :)


Upeita, todella upeita vanhoja taloja ja yksityiskohtia joka puolella! 

Ei lisättävää ;) 

Vielä viimeisenä löysimme tiemme kukkamarkkinoille, jossa kymmenet kojut peräjälkeen olivat täynnä upeaa kukkaloistoa sekä erikoisia kotiinviemisiä ;) Kannabiksen kasvattajan aloituspakkaus.. yep, ihan ei menisi täällä läpi! Tuliaisiksi päätin kuitenkin itse tuoda lapsenvahdeille tulppaanin sipuleita, sopii kivasti kevääseen :)
Matkan syyhän meillä oli tietenkin käydä Riviera Maisonin showroomilla, eli työmatka oli kyseessä, mutta onneksi siihen aina saa hieman mahdutettua myös muuta ihanaa. Taidan jättää RM kuvat ja kertomukset seuraavaan postaukseen, tai tästä ei tule loppua ollenkaan ;) Voin vain sanoa, I´m in love!! With Amsterdam <3

2 kommenttia:

  1. Siis miten ihanan kuuloinen ja näköinen reissu! :) Minäkin voisin käydä hakemassa vähän kevättä Amsterdamista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä se aina arjen puurtamisen keskellä piristää pikainenkin "loma" muualla :) Suosittelen Amsterdamia, ehdottomasti!

      Poista

Kiitos kommentistasi, jokainen viesti teiltä minulle on tärkeä <3